אלו הסובלים מהמחלה יתמודדו עם תסמינים כמו: דימום לאחר התרוקנות וכאב עז בעת פעילות מעיים. לרוב, ייגרמו הקרעים באזור בעקבות עצירות כרונית, אשר גורמת לצואה קשה היוצרת שריטות בעור ולעיתים, הקרע יכול להיגרם בעקבות מחלות מעיים שונות או בעקבות שלשולים כרוניים. לרוב, הפציעה הנוצרת מעמיקה עד לשרירי פי הטבעת, ובתגובה מתכווצים השרירים, מה שעשוי לגרום לכאב עז. הטכנולוגיה של ימינו מאפשרת טיפול בפיסורה במספר צורות עיקריות שעליהן נפרט בהמשך.
שיטת הטיפול השמרנית בקרעים בפי הטבעת
טיפול בקרעים בפי הטבעת מתבצע לרוב באמצעים שמרניים, ומטרתו לאפשר לסדק להחלים באופן עצמאי תוך מספר שבועות. טיפול בפיסורה בגישה שמרנית נחלק לכמה סוגי טיפול:
• ריכוך הצואה על מנת שלא תחזור ותפצע את האזור: המטופלים עוברים הדרכה לתזונה מתאימה וטובה אשר תסייע לריכוך של הצואה. התזונה כוללת אכילה מרובה של סיבים תזונתיים, וצריכה של תוסף סיבים טבעי.
• טיפול מקומי: נוסף על כך, הטיפול השמרני מייעץ למטופל לבצע אמבטיות במים פושרים מספר פעמים ביום, להרפות את שריר הטבעת המכווץ באמצעות תרופות שונות, ולמרוח משחות וקרמים לאלחוש והרגעה מקומית.
טיפול בפיסורה באופן ניתוחי
במקרים בהם השיטה הטבעית עבור טיפול בפיסורה אינה מסייעת באיחוי של הקרעים, או במקרים בהם מדובר בפיסורה חריפה, ימליץ הפרוקטולוג על טיפול ניתוחי לצורך פתרון הבעיה. השיטה הניתוחית לטיפול בקרע בפי הטבעת נחלקת לשני חלקים:
• פרוקטולוג יכול לבחור לבצע חיתוך חלקי קטן בשריר הסוגר הפנימי המכווץ, על מנת לגרום להרפייתו, להקל על הכאב, ולגרום לפיסורה להחלים.
• לחליפין, המנתח יכול לבחור להרחיב את שרירי הטבעת באמצעות בלון, בצורה מבוקרת, על מנת לגרום לחתך להחלים.
הניתוח הנעשה לצורך טיפול בקרע מתקיים במסגרת מחלקת אשפוז יום, כאשר הכאבים שלאחר הניתוח יעברו תוך מספר ימים, ואילו תוך כמה שבועות תושג החלמה מלאה. על מנת למנוע חזרה של התופעה, מומלץ לכל הסובלים מהמחלה להקפיד על תזונה עשירה בסיבים, על מנת לשמר את הצואה רכה.
רפי רזניק - מומחה לקידום בגוגל, פרסום ושיווק באינטרנט.